Рентгенологія

Медичний стоматологічний центр ТОВ “Добродент” працює у відповідності до світових стандартів. Тому у своїй роботі ми використовуємо рентгендіагностику.
Рентген застосовують для діагностики карієсу на міжзубних і під’ясенних поверхнях, можливого вторинного карієсу під пломбами та коронками. Рентген незамінний для визначення глибини каріозного дефекту, його співвідношення з порожниною зуба, при контролі якості пломбування кореневих каналів, для оцінки стану кісткової тканини, яка оточує корінь зуба (при періодонтиті), та й при видаленні зубів, імплантації та протезуванні.
Рентгенологічний метод займає передове місце в комплексі діагностики пацієнтів з захворюваннями щелепно-лицевої ділянки.
Він дозволяє:
1. Діагностувати захворювання – виявити та візуалізувати клінічно не визначені патологічні процеси.
2. Оцінити якість та достатність проведених лікувальних заходів.
3. Своєчасно виявити можливі ускладнення.
4. Виконані в динаміці ідентичні рентгенівські знімки дають можливість оцінити отримані результати.
На відміну від інших областей медицини рентген апарат, що використовуються в стоматології, є найбільш безпечним. Він володіє дуже вузьким пучком випромінювання, тривалість дії при цьому мала. Тому дози, які отримують пацієнти, дуже незначні. Для порівняння: середня доза, яку пацієнт дістає при рентгенографії приблизно 0,001МЗВ (Зіверт – одиниця вимірювання дії іонізуючого випромінювання); на протязі року із зовнішнього середовища людина дістає приблизно 3,0 МЗВ.