10 правил чарівної посмішки

1. Відвідуйте Вашого стоматолога регулярно. Відвідуйте Вашого стоматолога з періодичністю, рекомендованою особисто для Вас. Це може бути раз на 3 місяці, 6 місяців або 1 рік у окремих випадках.

2. Регулярно відвідуйте зубного гігієніста. Професійну чистку зубів бажано робити 2 рази в році. У разі необхідності лікар розпише індивідуальний план гігієнічних та профілактичних заходів.

3. Використовуйте спеціалізовані пасти. Використовуйте зубні пасти лише клінічно протестовані. Обирайте пасту, яка найбільш підходить для Вас та проблем Вашої ротової порожнини. Є велика кількість лікувальних та профілактичних паст, які допоможуть вирішити багато проблем з зубами та яснами. При виборі зубної пасти ОБОВ’ЯЗКОВО проконсультуйтесь з лікарем.

4. Змінюйте зубну щітку регулярно. Коли термін придатності зубної щітки закінчуються, то очищення зубів вже є менш ефективним – на ній накопичується велика кількість мікробів. Зубну щітку необхідно змінювати 1 раз на 3 місяці. Багато ручних та електричних щіток мають щітинки –  індикатори, які допоможуть визначити час заміни щітки.

5. Використовуйте флос (зубну нитку) та зубні йоршики. Це дуже гарні винаходи для догляду за порожниною рота. Флос допоможе очистити міжзубні проміжки. Ваші зуби не будуть повністю очищені поки Ви не скористаєтесь зубною ниткою. А йоршики допоможуть очищенню, коли є великі проміжки між зубами, мостоподібні протези, імплантати або брекети.

6. Очищайте свій язик. Чистіть поверхню язика щоденно. Використовуючи професійні засоби для очищення язика, Ви видаляєте більшість бактерій, які також викликають неприємний запах з рота (галітоз) та негативно впливають на здоров’я зубів.

7. Дентальна імплантація. Якщо Ви маєте втрачені зуби, то Вам необхідно задуматись про зубні імплантати. Дентальні імплантати – це маленькі титанові циліндри, які замінюють корінь втраченого зуба та відновлюється за допомогою коронок, мостів чи спеціальних протезів. Це допоможе відновити гарну посмішку, не обпилюючи сусідні здорові зуби.

8. Пролікуйте хворі зуби. Якщо у Вас є зуби, що потребують лікування, то зверніться до лікаря. Зараз є багато різних стоматологічних пломбувальних матеріалів, які ідентичні до кольору зуба. Тому вони стають непомітними для оточуючих та захищають зуб від подальшого руйнування.

9. Скажіть НІ! курінню. Тютюнопаління шкодить не тільки Вашому загальному здоров’ю, а й істотно впливає на стан порожнини рота. Зуби змінюють свій колір, стають жовтими і з’являється неприємний запах з рота.

10. Вживайте більше твердої їжі. Збалансоване харчування необхідне для нормального функціонування організму. А тверда їжа сприяє самоочищенню зубів та ротової порожнини в цілому від зубного нальоту.